حجم مبنا
کانال تلگرام سیگنال خرید و فروش:
حجم مبنا به چه معناست؟
حجم مبنا برای کنترل رشد بیرویه قیمت سهام در سال 1382 تصویب شد. بر این اساس و در ابتدای این قانون اساس بر این بود که 15 درصد از کل سهام یک شرکت طی یکسال مورد معامله قرار گیرد و روزهای کاری سال 250 روز فرض شده بود که بر آن اساس حجم مبنای روزانه یک سهم 0.0006 (شش ده هزارم) کل سهام شرکت می شد. اما در سال 1383 نحوه محاسبه تغییر کرد و از 15 درصد به 20 درصد افزایش یافت و حجم مبنا به 0.0008 (هشت ده هزارم) کل سهام افزایش یافت.
بعنوان مثال چنانچه تعداد سهام شرکتی 200 میلیون باشد حجم مبنای آن 160 هزار سهم خواهد بود. حال اگر حداقل 160 هزار سهم شرکت معامله شود،قیمت پایانی سهم برابر با میانگین موزون قیمتهای معاملات خواهد بود و اگر کمتر از 160 هزار سهم معامله شود قیمت پایانی با استفاده از نسبت حجم مبنا پوشش داده شده محاسبه میشود. مثلاً اگر میانگین موزون قیمت سهام نسبت به روز قبل 40 تومان افزایش یافته است و میزان سهام معاملهشده 80 هزار سهم است ،قیمت پایانی(بسته شدن) سهم 20 تومان افزایش خواهد یافت.
چرا حجم مبنای برخی از شرکتها 1 است؟
شرکتهایی که در بازار فرابورس پذیرفته شدهاند حجم مبنای 1 دارند. همچنین نمادها در روز بازگشایی (بعد از مجمع، بعد از تعدیل، بعد از شفاف سازی و…) با حجم مبنای 1 بازگشایی میشوند.
منبع: www.bourseiness.com
سلام ممنون از سایت خوبتون بسیار عالی بود.
فعالیت بنده هم در زمینه آموزش پیشرفته بورس | طراحی استراتژی معاملاتی با استفاده از هوش مصنوعی | نرم افزار تخصصی بورس و مشاوره سرمایه گذاری در بورس میباشد. خوشحال میشم به مقالات آموزش بورس و تحلیل تکنیکال سر بزنید .سپاس فراوان